Sunday, October 20, 2019

Lokakuun sateet II

Niin.

Onko ihmekään että mieliala meinaa olla hieman matalalla? Kun herätessä ja verhot avatessa ulkona on jo valmiiksi mustanharmaata, pimeää, sateista.

Luonto vetelee viimeistään kesän jäljiltä, valmistautuu rankalla kädellä tulevaan uinumisjaksoon.

Lista omista selviytymiskeinoistani:

Kävely - Kun vettä ei tule kaatamalla, lähde ulos. Tällä välttää mökkihöperyyden. Tähän vielä kuulokkeet ja hyvää musiikkia, sielu lepää.

Kirjasto - Yksi kaikkien aikojen suosikeistani. Lehdet, kirjat, elokuvat. Syy lähteä käymään jossain kodin ulkopuolella, näkee ihmisiäkin eikä tarvitse [välttämättä] seurustella kenenkään kanssa.

Siivous - Paikkojen perusteellinen siivoaminen, tavaran karsiminen rankalla kädellä. Tehoaa hyvin eksistentialistiseen kriisiin.

Luominen - Neulonta, muut käsityöt, piirtäminen, maalaaminen, nikkarointi, jne. Etsi itsellesi se luontaisin tapa luoda jotain uutta. Näppärää myös sen suhteen että tuotokset voi antaa läheisille joululahjoiksi.

Hyvä ruoka - Suora yhteys mielialaan. Hyödynnä kaikkea mitä kaapissa on, tulee keksittyä hauskoja ja vähän vähemmän hauskoja ruokalajeja. Plussaa se, että itse kokkailemalla rahaa menee vähemmän.

Leikkiminen - Kaiva kaapista vanhat pelit, palapelit, värityskirjat sun muut. On täysin hyväksyttävää vain olla, aina ei tarvitse ylisuorittaa.

Valo - Kun ulkona näyttää tuolta, rakenna itsellesi pesä kotiin. Sytytä valot, polta kynttilöitä, kaivaudu viltin alle sohvalle. Katso leffoja, kevyttä hömppää, lue kirjoja. Välillä voit kiriä kiinni tekemättömien askareiden listaa.

Josko se tästä.

No comments:

Post a Comment