Tuesday, October 2, 2018

Vuokratyöfirmoista

Pientä hässäkkää ollut koko tämä vasta alkanut viikko. Toivotaan että vauhti tasaantuu viikkoa kohden, elimistö oireilee jo parin päivän jälkeen.

Mutta! Ilolla kerron että olen saanut töitä! Toki vain osa-aikaista ja muutamaksi päiväksi, mutta toivon tämän poikivan lisää tunteja. Vielä ei olla plussan puolella edes työn aloittamiseen liittyvien hankintojen kohdalla.

Vuokratyöfirmat ovat tällä hetkellä ainoa vaihtoehtoni. Firmoissa tuntuu olevan suuria eroja, toki tämä on vain yksittäisen ihmisen kokemusta.

Suurissa firmoissa on järkyttävä byrokratia. Toki ymmärrän tämän kun toimitaan isolla volyymilla. Työpaikkoja on enemmän, mutta sitä vastoin myös enemmän hakijoita. Tuntuu, etteivät hr-puolen ihmiset ehdi keskittyä töihinsä kunnolla kaikelta paperinpyörittelyltä, saati että he pystyisivät keskittymään työnhakijaan ja hänen elämäntilanteeseensa. Pienemmissä paikoissa tuntuu saavan ihmismäisempää kohtelua. Toki näissä paikoissa työpaikkoja on usein vähemmän, mutta toiminta tuntuu olevan nopeampaa ja loogisempaa.

Töiden lisäksi olen innoissani verokorttiuudistuksesta. Olin tuossa jo tekemässä toista verokorttia netissä kun silmiini pisti tämä:

"Voit kopioida verokortin kaikille työnantajillesi, säilytä alkuperäinen verokortti itselläsi."

En muista, että olisin koskaan ennemmin ollut siinä onnellisessa asemassa, että minulla on monta työnantajaa. Katsotaan kelpaako pelkkä pdf!

Verokortti usealle työnantajalle:
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/verokortti/verokortti_usealle_tyonantajall/

No comments:

Post a Comment