Saturday, March 2, 2019

Rock the boat, don't rock the boat baby

Taas tapahtuu ja paljon.

Ei mennyt kauaa ensimmäisen ulosottolainan maksusta kun posti toi maksutositteen toisesta lainasta.

Paniikki, välitön katumus, suurempi paniikki.

Lainoista kaksi oli ulosotossa ns. passiivisena. Olin laskenut sen varaan että saan ensin aktiivisena olevat maksettua pois ja sitten käyn näiden kahden kimppuun.

Miten helvetissä estän tämän lainan uudelleenmenon ulosottoon? Kun on seitsemän muuta lainaa setvittävänä?

Painajaisia, unettomuutta, yöhikoilua.

Asiaa muutaman päivän panikoituani päätin, että kuten muutenkin, tärkeämpää on saada maksettua tämä nyt pintaan pompsahtanut laina pois ennen kuin se joutuu ulosottokierrokselle ja saan taas uuden ulosottomerkinnän. Muu syntilista saa nyt joutua odottamaan.

Ongelma ei ole helpoimmasta päästä, eräpäivä lainassa kun on ihan kohta eivätkä muut ulosottomaksut ja lainanlyhennykset anna armoa.

Tämä nyt alkanut kuukausi tulee olemaan rankka. Laskin että on noin kymmenen prosentin mahdollisuus että selviän sekä nyt tästä lainasta, normielämän laskuista ja lyhennyksistä. Ehkä. Jättimäinen ehkä. Kuukausi tulee joka tapauksessa olemaan niin rankka että huhtikuussa on pakko pitää loma näistä asioista ettei korttitalo sorru ja teen uuden konkurssin.

Onneksi on ulosoton nettipalvelu. Ahdistavimpina hetkinä käyn katselemassa sen saldoa, laskemassa pankkitileillä olevien lainojen pienenemistä. Teen listoja siitä, miten paljon olen jo mitäkin lainaa lyhentänyt, montako tonnia kokonaisvelkasummaa on vielä jäljellä.

Jostain syystä se tuo lohtua tähän kaoottiseen ja mieltä syövään tilanteeseen. 

No comments:

Post a Comment