Thursday, January 20, 2022

Muutto ja muita hullutuksia

180 päivää on oikeasti hyvä määre elämänsä uudelleenjärjestelylle.

Sain asunnon, minulla on uusi koti.

Vuokranantaja on isompi toimija joka on keskittynyt auttamaan ihmisiä joilla on luottotietomerkintöjä.

Tuntuu kuin olisin voittanut lotossa, edelliseen asuntoon meinasi kirjaimellisesti levitä pää. Nyt täällä uudessa paikassa tajuan miten paljon ahdistavat elinolosuhteet oikeasti vaikuttavat ihmisen mieleen.

Tuntuu kuin olisin jollain merkittävällä tavalla enemmän oma itseni jälleen, kaikkien näiden helvetillisten vuosien jälkeen.

Ja mikä tärkeintä: täällä on hiljaista.

Kaupunki vaihtui, elämä on uusi, henkilökohtaiset ongelmat samoja.

Olen jälleen ihastunut väärään ihmiseen. Tiedättekö sen tunteen kun pelkää helvetisti saavansa nenilleen mutta kuitenkaan ei voi antaa asian olla? Kuin sörkkisi rupea.

Pitää vain antaa aikaa, ottaa etäisyyttä.

Mutta kun toinen on vain niin saatanan ihana kaikin puolin ja ensimmäinen ihminen vuosiin - ikinä? - jonka kanssa asiat ja ajatukset löytävät äänettömästi, selittämättä paikkansa. Ja se jos joku on helvetin pelottavaa.

Jep jep ja niin niin. Mutta kusessa ollaan. Kai se rupi pitää vain nypätä irti ja katsoa vuotaako veri vai paljastuuko alta tervettä ihoa.

Töitä on toistaiseksi, siellä on hankalaa. Tämän viikon listalla onkin lähetellä työhakemuksia. Lohdullista on se että tiedän etten ole asioiden kanssa yksin, minä olen vain se pelottomin reikäpää joka tarttuu epäkohtiin eikä osaa pitää suutaan kiinni edes potkujen pelossa.

Lopuksi pari käytännön asiaa muutosta luottotiedottoman näkökulmasta:

Sähkö-, vakuutus-, puhelin- ja nettiliittymät kun ovat ajalta ennen luottotietojen menettämistä niin näiden kanssa ns. siirsin vain kirjat.

Muuttolaatikot sain, ensimmäinen firma ei antanut vuokralle vaikka kysyin onko heillä mitään panttia minkä voisin maksaa. Toisesta tärppäsi heti, maksoin vain laskun etukäteen ja homma oli selvä.

Muuttoauton kilpailutin, mihin päädyin ei koskaan sanallakaan maininnut luottotiedoista.

Takuuvuokraa en joutunut maksamaan, toki sitten ensimmäisestä päivästä lähtien vuokran eli kahteen asuntoon meni rahaa.

Yleiseen häsläykseen ja muuttotarpeisiin menneet rahat kun lisätään tähän, kaiken kaikkiaan voi sanoa että noin tuhannessa eurossa liikutaan. Toki takuuvuokrien kanssa summa olisi sen 1500 euroa suurempi.

Että hirvittäähän se. Silti paniikin keskellä pyrin ajattelemaan että minä teen tämän vain kerran.

EDIT: Tuhat euroa pelkän muuton hinta.

No comments:

Post a Comment